Varför du måste ha en hemsida till ditt företag

Det är många som tror att sociala medier räcker för att fronta ett företag, och i vissa fall är det så. Däremot så finns det många fördelar med att skaffa en hemsida till ditt företag. I dagens samhälle googlar majoriteten av alla konsumenter efter hjälp, råd och betyg för att hitta det bästa erbjudandet. Detta för att de vill försäkra sig om att det gör en bra affär innan de tar ett beslut.

Förbli relevant på marknaden 

Saknar du hemsida eller webbshop till ditt företag kan du anses vara irrelevant i dagens samhälle där vi alla tar för givet att företag finns i den fysiska och digitala världen. De större företagen har redan insett detta och har därför kompletterat sin fysiska närvaro med den digitala under sitt varumärke. Dessutom bygger du förtroende till dina kunder om du har en hemsida, annars kan de bli misstänksamma mot ditt företag. 

Marknadsför dina produkter eller tjänster

Genom att skaffa en hemsida till ditt företag kan du enkelt uttrycka ditt företags budskap genom bild, text och video, så att alla besökare kan ta del av detta. Din hemsida kan leda till nya kunder via gratis spridning genom sökmotorer. 

Du slipper att endast prata priser med dina kunder om du använder dig av en hemsida. Du kan enkelt fronta varför kunder ska handla hos dig. Ge kunderna en möjlighet att se din kunskapsnivå, servicenivå och ditt goda rykte på webben. 

På din hemsida kan du även använda dig av Google Analytics för att hitta potentiella kunder. 

  • Du kan ta reda på vilka tjänster eller produkter som genererar större intresse bland potentiella kunder
  • Vad potentiella kunder söker på inom din bransch
  • Ta reda på varför de väljer att handla hos just dig
  • Förbättra din sökmotoroptimering (SEO)

Hur skaffar jag en hemsida?

Det finns otroligt stort utbud för att skapa hemsidor på i dagens samhälle, men du kanske inte är så insatt och helt vill undvika massa krångel? 

WordPress är en av marknadens största plattformar för att bygga hemsidor idag, och är verkligen ett bra alternativ för dig som inte vill lägga ner för mycket tid på själva skapandet. Det är helt gratis att skaffa en WordPress hemsida. Med WordPress redigeringsverktyget kan du enkelt bygga en hemsida där du frontar dina tjänster eller produkter, och kan enkelt starta en e-handel. 

Behöver du hjälp med hemsidan? Det finns flera konsultföretag som kan erbjuda WordPress support, allt från design till marknadsföring. Läs mer om WordPress support här.

Previous Post Next Post